There are currently 3895 movies on our website

„A Star is Born – S-a nascut o stea“, un debut regizoral promițător pentru Bradley Cooper… online subtitrat

0
(High Quality)

Lady Gaga se află la primul ei rol principal important în filmul „A Star is Born“/ „S-a născut o stea“, proiect de care amintește și în documentarul de pe Netfix, „Five Foot Two“, precizând că Bradley Cooper a fost cel care i-a propus rolul.

Povestea i s-a potrivit mănușă cântăreței, de vreme ce ea singură a mărturisit în „Five Foot Two“ că fiecare disc vândut al ei a venit la pachet cu un compromis în relațiile sentimentale. Cu alte cuvinte, în spatele strălucirii vedetei pop se află o uriașă umbră de tristețe – motiv suficient pentru a empatiza cu personajul Ally și de a intra mai bine în rol.

„A Star is Born“ este totuși al patrulea remake după titlul omonim, din ’73, cu Janet Gaynor și Fredric March (despre o actriță aspirantă, nu o cântăreață). Bradley Cooper, ca debutant în regie, nu a vrut să riște nimic – a ales un story de succes și o vedetă internațională ca personaj feminin principal. Iar rolul i-a ieșit lui Lady Gaga și, chiar dacă nu este la nivelul interpretării lui Cooper (nici n-ar avea cum, date fiind experiențele diferite), este evident în film că își dă interesul. Împreună, reușesc să stârnească emoții, fie prin tragica lor poveste, fie prin momentele în care cântă împreună sau separat.

Lady Gaga și Bradley Cooper

SINOPSIS. Bradley Cooper îl interpretează pe muzicianul Jackson Maine, care se îndrăgostește la prima vedere de Ally (Lady Gaga). Muzica nu mai este de mult pentru Ally o ambiție, a renunțat la visul de a deveni cântăreață. Însă întâlnirea cu Maine îi dă speranțe și o încurajează, astfel că, după ce cântă pentru prima dată cu el pe o scenă, cariera sa crește brusc. Din nefericire, relația lor începe să se deterioreze treptat, ducând spre un sfârșit dramatic.

Întâlnirea dintre Jack și Ally are efecte imediate asupra amândurora – Jack bea mai puțin, prietenii îl văd fericit, iar managerul lui, Bobby (Sam Elliott), apreciază că nu a mai cântat de mult atât de bine. Pe de altă parte, Ally începe să-și vadă visul cu ochii și devine un star în momentul în care o abordează un producător muzical. Este punctul în care Jack decade încetul cu încetul, iar demonii interiori (traume vechi, din copilărie) încep să îl bântuie.

Pe de o parte, este vorba de suferința unui rock star, incapabil să înțeleagă succesul muzicii comerciale (Ally se transformă fizic, repertoriul muzical este adaptat noilor tendințe). Criticul de film Richard Brody spune că Bradley Cooper dezvoltă în filmul lui un cult al cântărețului-compozitor-instrumentalist (newyorker.com). Jackson Maine este pe cont propriu – fără echipă de PR, interviuri în presă, casă de producție – este imaginea artistului independent, spre deosebire de Ally. Pe de altă parte, suferința lui Maine este cauzată și de dureri mai vechi, ale unui copil care a crescut cu un tată prea în vârstă și cu un frate prea mare. Și toate ies la iveală, paradoxal, atunci când cunosc gloria (în muzică și în viața personală).

De-aici și zbuciumul relației, redat și „salvat“ prin muzică. Muzica ocupă o parte importantă și substanțială în filmul lui Cooper, echilibrează scenele narative (unele prea lungi, altele prea abrupte) și dă un ritm viu și febril filmului. „A Star is Born“ este distribuit la noi de Vertical Entertainment și are premiera vineri, 19 octombrie.
[xyz-ihs snippet=”tt1517451″]
[xyz-ihs snippet=”-tt1517451″]

2 vizionări
FILM DETAILS Added 2 years ago
„A Star is Born – S-a nascut o stea“, un debut regizoral promițător pentru Bradley Cooper… online subtitrat

Lady Gaga se află la primul ei rol principal important în filmul „A Star is Born“/ „S-a născut o stea“, proiect de care amintește și în documentarul de pe Netfix, „Five Foot Two“, precizând că Bradley Cooper a fost cel care i-a propus rolul. Povestea i s-a potrivit mănușă cântăreței, de vreme ce ea singură a […]

Genre: A Star is Born, Le Fidèle, Michaël R. Roskam, S-a nascut o stea (2018), Stiri din filme

COMMENTS