There are currently 3708 movies on our website

Looper (2012)

0
(High Definition)
Advertising
Loading...
FILM DETAILS Added 4 years ago
Looper (2012)

Genre: Actiune, Crima, Dragoste, Drama, Filme 2012, Filme bune

IMDB rating: 7.4

Director: Rian Johnson

Stars: Bine, ţinând cont de faptul că distribuția îi include pe Bruce Willis (care nu joacă chiar în orice film de doi bani, ca Nicolas Cage) şi pe Joseph Gordon-Levitt (aflat în prim-planul publicului, mai ales după recenta lansare a filmului Premium Rush) nu prea putea să dea greş Looper în a mulţumi cinefilii de pretutindeni. Rian Johnson semnează atât regia, cât şi scenariul, fiind vorba de un personaj încă la început de drum. Văd că lista sa de filme include The Brothers Bloom, dar şi câteva episoade din serialul de succes Breaking Bad. Aş putea afirma că Looper este până acum capodopera sa şi va fi nevoie de o producţie şi mai specială care să o detroneze pe aceasta.

Viitor, dar nu prea. Aceeaşi viziune negativă.

Anul 2044. Lumea nu este un loc chiar atât de diferit faţă de ce era în 2012: infracţionalitate ridicată, sărăcie, precum şi multă tehnologie de ultimă oră combinată cu firimiturile de pâine din care trăiesc amărâţii. E o societate a contrastelor, o societate în care Joe (Joseph Gordon-Levitt) este un Looper. Aceşti Looper nu sunt decât nişte asasini care ucid victimele trimise de mafie înapoi în timp tocmai din 2074. Meseria unui Looper nu implică multă muncă: loc în afara oraşului unde ţinta apare la o oră stabilită, trimisă de cei din viitor, urmează execuţia propriu-zisă, iar ulterior un Looper trebuie să scape de cadavru şi să-şi încaseze răsplata în argint. Însă din când în când unui Looper i se încheie în viitor contractul, iar acest lucru rezultă din faptul că asasinul îşi ucide propriul eu din viitor. Şi ca lucrurile să nu fie prea sentimentale, toate victimele au o glugă pe cap pentru a le fi ascunsă identitatea. Însă lucrurile se complică pentru Joe în momentul în care nu-şi ucide clona din viitor (Old Joe – Bruce Willis), iar aceasta din urmă scapă. Acum angajatorii lui Joe trebuie să scape de două ori de acesta, iar misiunea lor este una greoaie ţinând cont de planul lui Old Joe de a omorî un lider din viitor care în prezentul anului 2044 nu e decât un simplu copil nebănuitor de ce îl aşteaptă.

looper-2012

Looper. Poveste încurcată. Destin. Schimbări. Dispariţie.

E posibil ca pentru unii Looper să fie dezamăgitor din punctul de vedere al efectelor speciale, în sensul că nu suntem în remake-ul de la Total Recall pentru a vedea explozii, urmăriri spectaculoase şi, în mare parte, risipă de bani. Scenariul este punctul forte al producţiei Looper şi atenţia pentru detalii este una sporită. Nu pot zice că ideea filmului e nouă sau că aduce ceva în plus faţă de alte filme din acelaşi gen, dar acest profesionalism, dublat de două interpretări foarte bune (Willis şi Gordon-Levitt), nu poate decât să lase o impresie foarte bună. Până şi Joseph Gordon-Levitt a avut de suferit fizic pentru a semăna cât mai mult cu Bruce Willis (se vede în special la nivelul feței); ce să mai zici, aproape că nu mai era acel Gordon-Levitt pe care îl ştiam din Premium Rush de acum ceva vreme.

Looper este un film de trebuie văzut acum, cât încă mai rulează la cinema, întrucât nu sunt sigur că experienţa de acasă ar fi la fel de interesantă. Poate că titlul românesc – Asasin în viitor nu sună la fel de bine precum Looper, dar nu trebuie să ne lăsăm influenţaţi de traducerea a la ProTv de care dau dovadă unii specialiști.

Etiketler: , , ,

COMMENTS

 

“Looper (2012)” 9 comment
 1. Carmen - 4 years ago

  Din cate se pare, chiar merita incercat filmul!

 2. Mirela Roibu - 4 years ago

  Si eu am avut ocazia sa vad acest film; merita vazut pentru ca e calitativ!

 3. Antoan - 4 years ago

  Pare un “must see” pentru iubitorii de SF.

 4. Dan - 4 years ago

  Nu stiam de film acesta, doar de Premium rush. M-ai facut curios, oricum nu am program pe week-end

 5. Laurentiu - 4 years ago

  Nu prea vad ce ar putea sa-mi placa …poate doar efectele sale, insa m-am cam ferit de el!

 6. Stafidutz - 4 years ago

  week-ul asta o sa ma duc la cinema sa-l vad, pare interesant din trailer!

 7. Gabi - 4 years ago

  L-am vazut acum cateva zile si parerea mea este ca ideea este foarte bine gandita, insa unele scene sunt “trase” prea mult pe alocuri!
  Cu toate acestea, este un film bun ce merita sa-l vezi

 8. Florin - 4 years ago

  bunicel film, totusi nu prea e demn de nota data!

 9. Dan T - 4 years ago

  L-am vazut si eu ieri si mi-a placut foarte mult. Bruce Willis foarte imbatranit insa tipul asta de rol ii vine manusa.