There are currently 3708 movies on our website

Batman The Dark Knight Rises (2012)

2
(High Definition)
Advertising
Loading...
FILM DETAILS Added 4 years ago
Batman The Dark Knight Rises (2012)

Genre: Actiune, Filme 2012, Thriller

Stars: Batman The Dark Knight Rises online subtitrat este un film de excepţie, un spectacol unic pe marile ecrane cum nu s-a mai văzut demult, probabil de pe vremea filmului anterior. Vorbesc aici bineînţeles de un spectacol corelat cu un scenariu de excepţie, cu o distribuţie de excepţie, cu o imagine de excepţie şi aş putea continua până diseară cu atribuirea termenului „de exceptie”. Aşteptam cu nerăbdare această producţie şi am rămas plăcut surprins să văd că nu face parte din categoria filmelor 3D, aşa cum prost ne-au obişnuit producătorii americani. O fi 3D-ul spectaculos şi aduce profit imens (ceea ce şi urmăresc în prezent toţi producătorii de filme), dar un megafilm în 2D deja are o cu totul altă nuanţă (ceva de genul „nu avem nevoie de 3D pentru a face filme bune, ne doare la bască de ochelarii voștri”).

Primele impresii despre film, primele schite și idei.

Când îl ai la cârmă pe Christopher Nolan poţi să treci prin toate apele îngheţate al Oceanului Arctic fără nicio problemă, eventual la viteză maximă şi fără să simţi cea mai mică, voiam să spun denivelare, dar termenul mai potrivit ar fi cel mai mic balans. În orice caz, Christopher Nolan regizează un film de excepţie cum rar s-a mai văzut în ultimii ani, cu toate că au mai existat tentative. Fac aici excepţie filmele ce nu pun accent pe aspectul comercial şi care, dincolo de zeci de nominalizări şi premii obţinute, chiar doresc să aducă în atenţie povești originale prin intermediul actorilor ce-şi dau sufletul în încercarea de a da viaţă personajelor lor. Christian Bale reintră în pielea lui Batman şi, cu toate că rolul său este unul excepţional, mă întreb de ce nu îi spune nimeni că vocea pe care o adoptă Batman poate deveni pe alocuri deranjantă, dacă nu chiar extrem de amuzantă? Voi revenit ulterior la o scenă care mi-a stârnit râsul, cu toate că era una dramatică şi numai umorul nu şi-ar fi avut locul acolo.

batman-the-dark-knight-rises-1 Poveste clasică: Batman – răufăcător – Gotham. Povestea îl urmăreşte pe acelaşi misterios miliardar Bruce Wayne (Christian Bale), retras din viaţa publică, ducând o viaţă izolată în marea sa reşedinţă de la marginea oraşului Gotham. Lucrurile par a se fi liniştit în Gotham şi nimic nu dă de bănuit asupra a ceea ce urmează să se desfăşoare în marea metropolă americană. Intră astfel în peisaj Bane (Tom Hardy), un răufăcător crescut de întunericul din închisoare, un om care dorea să distrugă Gothamul cu orice preţ pentru a-şi sublinia cauza. Nu durează mult până Bane întreprinde diverse acţiuni care atrag atenţia prin oraş, iar Batman revine pe prima scenă a luptei împotriva infracţionalităţii. Însă de această dată avem de-a face cu un Batman slab dpdv fizic, nemotivat de aceeaşi pasiune de a lupta împotriva răului. Astfel, Batman este capturat de Bane şi oamenii săi şi trimit într-o închisoare subterană de unde se spune că nimeni nu a reuşit să evadeze, cu excepţia unui tânăr despre care se zvoneşte a fi chiar Bane (veţi vedea pe la final adevărul, nu introduc spoilere). În timp ce Gotham este ameninţat cu detonarea unui focos nuclear, iar haosul domneşte pe străzi, Batman trebuie să găsească forţa interioară pentru a evada şi pentru a redeveni eroul ce a fost odată.

Despre umor și un pic despre Christopher Nolan.

Am vizionat de două ori The Dark Knight Rises online subtitrat şi deabia la a doua proiecţie am remarcat detaliile ce dau atâta savoare întregului fir epic. Prima vizionare a fost marcată de un entuziasm continuu cauzat de spectacolul vizual, însă dincolo de efecte speciale şi scene dramatice, se află un scenariu de nota 10, bază a întregului film. Christopher Nolan a făcut o treabă foarte bună şi chiar ar fi fost ceva suspect la mijloc dacă nu ar fi fost regizorul The Dark Knight Rises online subtitrat, după ce a făcut senzaţie cu filmul din 2010. Cât despre Batman Begins din 2005, nominalizat la Oscar, iată încă o dovadă a profesionalismului şi talentului ilustrate de acest om de excepţie a Hollywood-ului. Revenind la filmul propriu-zis, nu doresc să insist pe părţile pozitive ale filmului. Cu puţin timp liber la dispoziţie şi cercetări amănunţite s-ar putea scrie o carte de sute de pagini, o recenzie „mai lungă” cum puţini oameni sunt capabili să scrie. Bine, sunt mulţi care o pot scrie, dar asta nu înseamnă că e şi bună de ceva, dincolo de foarte, foarte multe cuvinte aruncate pe foaie. Revenind încă odată la The Dark Knight Rises online subtitrat, există o scenă dramatică care mi s-a părut foarte amuzantă. Pentru cei care au vizionat deja filmul cred că deja e ultracunoscută: scena îi implică pe Batman, Bane şi pe frumoasa Miranda (Marion Cotillard). Fără a da prea multe spoilere, mi se pare extrem de amuzant dialogul dintre Batman şi Bane când se discută despre declanşatorului bombei nucleare. Practic acea voce răguşită a lui Batman capătă o nuanţa şi mai amuzantă. Bine, înjunghierea ce urmează nu e la fel de amuzantă, dar pentru o scenă dramatică de care depinde întreg filmul, trebuie să spună cineva că „that was hilarious”.

batman-the-dark-knight-rises-2 Concluzii. Dacă nu ați văzut The Dark Knight Rises online subtitrat, dați o fugă până la cinematograful local (asta dacă mai au proiecții ale filmului), dacă nu, încercați să faceți rost de el din alte surse… (aici mă refer, bineînțeles, la centre de închiriere de dvd-uri, cumpărarea dvd-ului original etc – noi nu sprijinim alte activități penale pe alocuri). The Dark Knight Rises online subtitrat este genul de film care te face cu adevărat să uiţi de probleme zilnice, măcar pentru o seară, şi să te binedispună aşa cum puţine filme o mai fac în prezent. Lupta aceasta dintre bine şi rău, finalizată bineînţeles cu victoria binelui, va aduce întotdeauna un val de simpatie din partea publicului cinefil. Răufăcătorii din Batman, atât de mulţi şi de complexi în personalităţile lor, nu reuşesc să învingă forţa binelui reprezentată de Batman, de Bruce Wayne. Tot cu această ocazie s-a născut şi dezbaterea dacă Bane e un vilain mai reuşit decât Joker, dar întrucât nu sunt mare fan, prefer să nu-mi dau cu părerea pe marginea acestui subiect. Din punctul meu de vedere toţi sunt răi, au murit în filme răpuşi de Batman şi asta e tot ceea ce contează. Cât despre Catwoman, Anne Hathaway arată la fel de bine ca întotdeauna.

Etiketler: , , ,

COMMENTS

 

“Batman The Dark Knight Rises (2012)” 5 comment
 1. Laurentiu - 4 years ago

  Din punctul meu de vedere, este cel mai bun film pe care l-am vazut anul asta (ma refer la cele care au avut premiera in 2012).

 2. Stefan - 4 years ago

  Mai urmează câteva lansări spectaculoase anul acesta, dar dpdv al dramatismului vizual The Dark Knight s-ar putea să rămână cel mai bun.

 3. Laurentiu - 4 years ago

  Sincer sa fiu, m-am uitat si eu peste lisa filmelor care urmeaza sa fie lansate si nu cred ca vreunul o sa fie cel putin la acelasi nivel din punct de vedere vizual…oricum, ne asteapta o toamna cu cateva premiere interesante.

 4. Ionut - 4 years ago

  Categoric, il pot numii filmul anului pentru mine! Nu doar ca am fost la premiera, l-am mai vazut de alte 3-4 ori!

 5. Dragos - 4 years ago

  Sincer nu prea se compara cu The Dark Knight. Au fost filme in 2012 mult mai bune ca batman the dark knight rises. Cel mai mult mi-a placut de Bane. Eu ii dau nota 7.