There are currently 3708 movies on our website

To Rome with Love (2012)

1
(High Definition)
Advertising
Loading...
FILM DETAILS Added 4 years ago
To Rome with Love (2012)

Genre: Comedie, Dragoste, Filme 2012, Filme bune, Filme noi hd, Romantic

IMDB rating: 6.3

Director: Woody Allen

Writers: filmului To Rome with Love (2012) online subtitrat 6 Iulie 2012 USA

Stars: ProductiaTo Rome with Love online subtitrat, regia şi scenariul marca Allen, un film compus din mai multe structuri narative ce se îmbină armonios într-o structură narativă ce nu dezamăgeşte dacă e să ne raportăm la dinamismul dialogurilor. De altfel se pare că pasiunea regizorului pentru marile oraşe ale Europei a crescut în intensitate, în special după Midnight in Paris, producţie ce l-a avut în rolul principal pe Owen Wilson. A urmat Roma şi de ce să nu ne mai aşteptăm la alte mici comedii romantice filmate în oraşele idilice europene? N-o fi venind în România, în mare parte pentru că s-ar putea să întâmpine foarte multe dificultăţi tehnice în a filma pe străzile româneşti (prietenii ştiu de ce), dar o promovare turistică venind din partea filmelor lui Woody Allen nu este de ignorat.

3 în 1. Nu sună cunoscut?

To Rome with Love prezintă o structură narativă complexă formată din diverse povești ce la un moment dat se îmbină într-un tot plăcut ochilui cinefil. Aş putea spune că genul acesta de structură narativă a prins avânt în ultimii ani, însă pentru a definitiva cu succes un astfel de proiect ai nevoie şi de un talent regizoral de fineţe care să te ajute să faci simplul spectator să înţeleagă despre ce e vorba în filmul tău. Ca exemple negative aş putea include orice producţie apărută în ultimii 4 ani în preajma diverselor sărbători americane (cum ar fi Valentine’s Day, sărbătoarea propriu-zisă, dar şi filmul cu acelaşi nume din anul 2010). Acţiunea din To Rome with Love urmăreşte 3 cupluri de tineri îndrăgostiţi: un cuplu italian venit în Roma în perspectiva unei mutări definitive în capitală, un alt cuplu american format dintr-un arhitect naiv (Jesse Eisenberg) şi o studentă în Roma (Greta Gerwig) şi în cele din urmă, un cuplu format dintr-o americancă şi un italian. Toate cele 3 cupluri întâmpină diverse dificultăţi, pornind de la o încurcătură cu o prostituată locală (Penelope Cruz, care arată excepţional la 38 de ani, aşa, ca fapt divers), talentul ascuns al tatălui italianului îndrăgostit de o americancă şi terminând cu mica aventură cu o prietenă de-a iubitei sale a arhitectului încă netrecut prin peripeţiile vieţii sentimentale. To Rome with Love prezintă un fir epic aparent încurcat la început, dar deznodământul aduce o rezolvare elegantă tuturor încurcăturilor.

to-rome-with-love-2012 O listă impresionantă de actori e de ajuns pentru un film bun? Aş putea enumera până mâine dimineaţă numele tuturor actorilor din To Rome with Love. Avem de-a face şi cu nume mari, precum cele specificate mai sus, dar şi Alec Baldwin, Judy Davis şi foarte mulţi actori italieni foarte bine selecţionaţi de Woody Allen. Distribuţia e de atlfel un punct forte al întregii producţii şi e uimitor modul în care Allen poate insera în poveştile sale actori care par a nu avea nicio tangenţă cu respectivel roluri. Da, Jesse Eisenberg mergea în rolul de tânăr arhitect şi, dacă stau să mă gândesc şi mai bine, toţi actorii se potrivesc perfect în rolurile lor. Ca să nu mai zic de Penelope Cruz (fizicul ce vine în sprijinul rolului de prostituată, asta tot aşa, ca fapt divers).

Concluzii, așe, mai pe scurt.

E sau nu recomandabil To Rome with Love? Dacă ar fi să ne uităm pe diversele păreri avizate care-şi dau cu părerea legat de filmul lui Woody Allen, am putea zice că da. Şi asta ar însemna să luăm în calcul şi aşteptările scăzute ce nu trebuie să lipsească din peisaj. Ce zic eu? E început calendaristic de toamnă, acuşi începe şcoala, facultatea, aşadar nu ar fi rău să ne cufundăm în frumosul peisaj nostalgic al Romei, asta venind ca un fel de corespondenţă cu vara ce tocmai a trecut. Iar dacă, din întâmplare, chiar ai fost la Roma în vacanţă vara asta, To Rome with Love e perfect pentru a vedea pe marele ecran locurile prin care ai cutreierat de nebun.

Etiketler: , , ,

COMMENTS

 

“To Rome with Love (2012)” 5 comment
 1. Laurentiu - 4 years ago

  Eu i-as fi dat ceva mai mult la impactul emotional, poate un 6! Oricum, per ansamblu filmul este unul decent, nicidecum nemaipomenit.

 2. Paul - 4 years ago

  Umorul său nu este gustat de mulţi. De fapt, eu eram cam singurul ce râdea în hohote la premiera italiană a filmului. Nici ratingurile şi cronicile criticilor şi ale utilizatorilor de pe IMDb nu se grăbesc să-l elogieze dincolo de agreabil pe Allen pentru ultima sa producţie. Vezi o sinteză a criticilor aici .

 3. Ionut - 4 years ago

  Care umor?! Adica inteleg, nu-l gust eu si inca 2 persoane, insa nu prea-l gusta nimeni…e mare nota!

 4. Dan - 4 years ago

  benigni face tot filmul asta… e clar ca filmele lui allen sunt dupa un sablon dar astea 2 parca prea seamana..from paris with love a fost mult mai bun dpdv meu de vedere

 5. Adi - 4 years ago

  Paradoxal, cel mai nasol lucru care ti se poate intampla, atunci cand esti foarte bun, e c-o poti da in bara…sau poate ca, dimpotriva, e cel mai bun lucru, naiba mai stie la ora asta…ma gandeam la chestia asta vazand ultimu film a lu woody allen..de care as fi fost scutit daca el -woody- nu era, in general, f bun..cine l -ar fi lasat altminteri sa-l faca? Sau, s-ar mai fi promovat el -filmul- de la sine,doar prin numele cretorului si nu prin valoarea lui reala? Dar, se poate si mai rau. Tot in cheia asta “logica” am vazut dupa ala “din roma” si totalrecall (pastrasem o buna amintire -btw- a primei variante)..si uite cum s-au mai dus 4 ore din viata mea…