There are currently 3895 movies on our website

Top 10 filme cu Mafie si Gangsteri, filme care nu trebuie sa le ratezi! online subtitrat HD

0
(High Quality)

In imaginarul colectiv, Mafia s-a impus mai degraba gratie Hollywood-ului, imensa masina de creat vise si eroi (si miliarde de dolari), decat anchetelor de investigatie din presa care sa de-a seama de profilul real al crimei organizate. In industria de entertainment, estetica si fascinatia uratului au functionat ireprosabil, iar mare parte a celor mai bune filme realizate vreodata au Mafia in rolul principal. Hai sa vedem care sunt acestea si sa descoperim povestea adevarata din spatele lor.

  • 10. American Gangster (2007),  In 1968, dupa moartea bossului mafieinegre din Harlem, Ellsworth Raymond “Bumpy” Johnson, fostul sofersi om de incredere al acestuia, Frank Lucas (Washington), ii preiaafacerile si devine cel mai mare distribuitor de heroina din SUA,gratie unei ingenioase filiere care traficheaza droguri dinVietnam, prin intermediul avioanelor US Army implicate in razboi,si din Thailanda, direct de la surse, fara intermediari. RichieRoberts (Crowe), un detectiv fara scupule, reuseste in cele dinurma sa darame imperiul lui Lucas. Sterling Johnson,procurorul specialist in narcotice care a participat la arestareasi procesul lui Lucas, descrie filmul ca fiind “1% realitate si 99%Hollywood”, adaugand ca adevaratul Lucas era un tip extrem deviolent, vicios si fara valori – exact opusul portretului realizatde Washington. Frank Lucas si-a desfasurat afacerile numai prinintermediul familiei (toti fratii si verii sai au fost implicati intraficul de droguri) si a avut numeroase conexiuni cu mafiasiciliana si mexicana. A castigat aproximativ 60 de milioane dedolari, pe care i-a investit in cladiri si proprietati. A fostarestat in 1975; initial, a fost condamnat la inchisoare pe viata,dar pentru ca a colaborat cu F.B.I.-ul, a intrat in Programul deprotectie a martorilor si a facut doar 5 ani de carcera.

  • 09Goodfellas (1990), Filmul este o cronica a mafiei newyorkeze din anii ’60 – ’70, spusa din perspectiva a trei gangsteri,prieteni din copilarie – Henry Hill (Liotta), Jimmy Conway (deNiro) si Tommy DeVito (Pesci), care urca treptat in ierarhia crimeiorganizate, prin crime, jafuri si trafic de droguri. In cele dinurma, dupa 30 de ani petrecuti in Mafie, Hill devine informatorF.B.I. si intra in Programul de protectie a martorilor. Goodfellas estebazat pe cartea Wiseguy a reporterului de investigatii NicholasPillegi, care descrie fidel viata mafiotului de origine irlandezaHenry Hill. In realitate, prietenii lui Hill au fost Jimmy “TheGent” Burke, autor al celebrului jaf Lufthansa (6 mil. dolari – celmai mare jaf la momentul comiterii, 1978, din istoria SUA) siThomas Anthony “Two-Gun Tommy” DeSimone (un asasin sadic careucidea cu predilectie mafioti adversari din familia Gambino). Totitrei au fost doar asociati ai familieiLucchese (din pricina originilor irlandeze,Hill si Burke nici nu ar fi putut fi facuti vreodata mafioti cudrepturi depline). DeSimone era o bruta de 2 metri (si nu unpispiriu precum Pesci) si a sfarsit ucis de oamenii lui Gotti.Henry Hill spune despre filmul lui Scorsese ca este destul deexact.

  • 08Road to Perdition (2002), In anii ’30, la Chicago, in timpulMarii Crize financiare, Mike Sullivan (Hanks), ucigas in slujbamafiotului irlandez John Rooney (Newman), incearca sa-si salvezebaiatul, care este martor involuntar al unei crime comise deConner, fiul lui Rooney, de razbunarea clanului mafiot care iiucisese deja sotia si fiul cel mic. Pe urmele lor este trimis unasasin platit, Harlen Maguire (Law). Cei doi scapa, apoi Sullivanisi razbune familia, ucigandu-l pe Rooney si pe toti oamenii sai,dar moare in infruntarea finala cu Maguire. Filmul se bazeaza peromanul de benzi desenate cu acelasi nume, care, la randul sau, s-ainspirat din seria manga japoneza din anii ’80 “Lupulsinguratic si puiul sau”. Cu toate acestea, iconografiabenzilor desenate si filmul Road to Perdition reproducfidel imaginea Chicago-ului din timpul lui AlCapone si modul de viata al mafieiirlandeze din vremea Marii Depresii. FrankNitti, unul dintre locotenentii lui Capone, care are un rol minor,dar semnificativ atat in BD-uri, cat si in film, este portretizatcorect, iar intreagii povesti i se poate gasi un corespondent inrealitate. La mijlocul anilor ’30, gangsterul John Patrick Looneydin Illinois a intrat in conflict cu unul dintre fostii sailocotenenti, Dan Drost, iar in urma acestei feude, fiul lui Looney,Conner, a fost ucis. Adevaratul Looney a murit in 1947, detuberculoza, intr-un spital din Texas.

  • 07. Scarface (1983), Este povestea unuicubanez, Tony Montana (Pacino), care la inceputul anilor ’80,impreuna cu cel mai bun prieten al sau, Manny Ribera (Bauer), intrain randul crimei organizate din Miami si pune bazele unui imensimperiu al cocainei. Gratie unui simt al afacerilor deosebit, de laun imigrant sarac si infractor marunt, Montana ajunge lorduldrogurilor din Miami, o pozitie care-i aduce tot ceea ce a visatvreodata: femei, bani, putere si influenta. Decaderea sa estedramatica si la fel de rapida precum ascensiunea – Montanasfarseste, secerat de gloante, prabusindu-se intr-o piscina, infata unei statui pe care este inscriptionata deviza “The World IsYours”. Filmul-cult din 1983 al luiDe Palma este o adaptare a unei pelicule mai vechi, cu acelasinume, realizata in 1932 de catre Howard Hawks si Richard Rosson,care are la baza povestirea “Scarface” a lui ArmitageTrail. In mod surprinzator, personajul central al filmului sinuvelei din anii ’30, Antonio “Tony” Camonte, a fost inspirat nudupa un cubanez emigrant, traficant de droguri, ci dupa un americancu origini italienesti, un traficant de bauturi fine, gangsterulprin excelenta al Chicago-ului din vremea Prohibitiei, nimeni altuldecat Alphonse Gabriel “Al”Capone, a carui porecla era… Scarface. Se pareca Al Capone a fost si producatorul din umbra al primului film,motiv pentru care imaginea gangsterilor a fost zugravita extrem depozitiv in pelicula, iar filmul a fost interzis in unele stateamericane.

  • 06. Donnie Brasco (1997), La sfarsitul anilor ’70, agentulF.B.I. sub acoperire Joe Pistone (Depp) isi ia identitatea deDonnie Brasco, se imprieteneste cu mafiotul de mana a doua Benjamin”Lefty” Ruggiero (Pacino) si se infiltraza in factiunea condusa deDominick “Sonny Black” Napolitano (Madsen) a clanului mafiotBonanno (unadintre faimoasele Cinci Familii new york-eze).Desi nu este niciodata ridicat la rangul de asociat (cea mai micatreapta in ierarhia mafiota), Brasco este acceptat de catre membriiFamiliei si strange probe din ce in ce mai consistente impotrivalor. Climaxul filmului vine atunci cand Pistone incepe sa-siconfunde deghizarea cu adevarata-i identitate. Joseph Dominick Pistone afost agent F.B.I. sub acoperire vreme de 6 ani in familia Bonanno,iar filmul din 1997 se bazeaza in mare parte pe cartea in carePistone isi povesteste traumatizanta experienta, “DonnieBrasco: My Undercover Life in the Mafia”. De altfel, pentru aintra mai bine in rol, Depp s-a consultat de mai multe ori cuPistone, un tip care umbla permanent deghizat si inarmat -recompensa pusa de Mafie pe capul lui, 500.000 de dolari, este incain vigoare. Pentru a spori efectul dramatic, pelicula continetotusi numeroase inadvertente – cea mai mare dintre ele fiindeliminarea lui “Lefty”, care in realitate s-a stins de cancerpulmonar, la 64 de ani. Protagonistul real al episodului a fostchiar Sonny Black, care a refuzat sa colaboreze si sa intre inProgramul de protectie al martorilor si a stiut exact cand a fostchemat la o intalnire de Ron Filocomo, asociat al familiei Bonanno,ca acesta-i va fi sfarsitul – si-a lasat banii, bijuteriile siceasul acasa si i-a spus prietenei sale ca nu este suparat pePistone, stiind ca acesta si-a facut doar datoria.

  • 05. Public Enemies (2009), In anii ’30, in timpul MariiDepresii, John Dillinger (Depp), un fost puscarias, se asociaza cumai multi mafioti si ucigasi afiliati lui Al Capone si porneste ceamai mare serie de jafuri din istoria SUA. Crimele si jafurileasupra bancilor comise de banda lui Dillinger joaca un rol decisivin transformarea unei minuscule organizatii guvernamentaleamericane, Biroul de Investigatii, in ceea ce avea sa devina F.B.I.Pe urmele lui Dillinger, Baby Face Nelson si Pretty Boy Floyd,seful Biroului de Investigatii, J. Edgard Hoover, il trimite peagentul special Melvin Purvis (Bale), care reuseste, in cele dinurma, sa-i elimine pe raufacatori. Public Enemiesilustreaza excelent atmosfera oraselor americane din timpul MariiDepresii, dar nu respecta intocmai adevarul istoric in ceea ce-ipriveste chiar pe protagonistii principali, Dillinger si Purvis.Povestea de dragoste dintre Dillinger si Billie Frechette, o temacentrala a productiei, a durat in realitate numai 6 luni si nu afost atat de puternica precum este prezentata in pelicula. Matroanade origine romana, Ana Cumpanas (Asa Sage), nu era o prietena vechede-a lui Dillinger, iar Polly Hamilton, prostituata lui Sage, cucare acesta se duce la film in seara in care este impuscat, a fostchiar iubita lui. In realitate, Dillinger a murit inaintea luiPretty Boy Floyd si Baby Face Nelson – intregul episod alambuscadei nocturne de la cabana din padure a fost, de fapt, unfiasco desavarsit, nici un mafiot nu a fost prins. Tocmai de aceea,adevaratul Hoover i-a luat comanda anchetei lui Purvis si i-atrimis pe agentii texani sa-l asiste abia dupa acest episod. Inrealitate, Purvis nu i-a ucis pe Nelson si pe Floyd, iar Dillingernu a intrat niciodata in departamentul de politie care-i eradedicat in Chicago.

  • 04The Departed (2006), Francis “Frank” Costello (Nicholson),un mare boss mafiot irlandez din Boston, il infiltreaza pe tanarulColin Sullivan (Damon) in cadrul Politiei de stat dinMassachusetts, in acelasi timp in care seful politiei ii da omisiune sub acoperire tanarului absolvent Billy Costigan Jr.(DiCaprio), care se infiltreaza in banda lui Costello. La unmomentdat, fiecare dintre cele doua parti realizeaza ca are…
6 vizionări
FILM DETAILS Added 2 years ago
Top 10 filme cu Mafie si Gangsteri, filme care nu trebuie sa le ratezi! online subtitrat HD

In imaginarul colectiv, Mafia s-a impus mai degraba gratie Hollywood-ului, imensa masina de creat vise si eroi (si miliarde de dolari), decat anchetelor de investigatie din presa care sa de-a seama de profilul real al crimei organizate. In industria de entertainment, estetica si fascinatia uratului au functionat ireprosabil, iar mare parte a celor mai bune […]

Genre: American Gangster (2007), Donnie Brasco 1997, episoade noi, filme cu Mafia, filme online, Gomorra (2008), Goodfellas (1990), Mafie si Gangsteri, Public Enemies (2009), Road to Perdition 2002, Scarface 1983, Stiri din filme, stiri din seriale, The Departed (2006), The Godfather (1972), The Untouchables (1987)

COMMENTS